Zárszó

 2013.08.29. 17:03

Maui a harmadik legnépesebb Hawaii sziget, 155.000 lakosával. Terülte: 729 sq mérföld.  Hivatalos színe a pink. Virága: a Lokelani. 81 hozzáférhető strand várja a mindegy évi 2 millió turistát. Lahainaban van a legnagyobb Banyan Fa a világon, 1873-ban ültették. Itt található Amerika második legnagyobb vízesése:Honokohau Falls. Hónapokra elég földi, vízi és égi program és látni való várja az ide látogatókat. Mégis a legtöbben nem egy-egy hely miatt jönnek, hanem az életérzésért, amit e csodás sziget adhat. Lelassít, megnyugtat, segít közel kerülni a természethez és felfedezni, átélni az örömöt. Egyszóval: élhető.

Hálás vagyok, hogy több mint két hónapot tölthettem Ákossal e földi paradicsomban. Azt érzem, hogy mindent volt időm átélni. Pár hét alatt túl sokat akar az ember, de így volt időnk egyszerű hétköznapokra is, melyeken keresztül a leginkább érezhető Hawaii. Persze a lista – ha van ilyen – nem teljes, felfedezésre vár még néhány túra útvonal, tropical garden, templom, öböl, s a szomszéd szigetek közül is csak egyet-egyet látogattunk meg. Mégis, olyan teljes volt ez az időszak, hogy nehéz lesz ezt az életérzést megőrizni.

Hogy visszatérünk-e? Annyi felfedezésre váró hely van a világban… mégis a válaszom: igen, azt érzem, hogy ez a hely az életem részévé válhat. Talán néhány év múlva, talán tízen évekkel később, de szívesen töltenék még el időt a világ egyik legszebb ege alatt elterülő szigetekkel.

zárszó.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://alohakakou.blog.hu/api/trackback/id/tr295483712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása